Medarbetare

Talang och ledarskapsprogrammet

544 visningar
04 Juni, 2018 chef, hr, ledarskap, talang
Den 4 juni var det examensdags för 2018 års deltagare i Sigtuna kommuns talang- och ledarförsörjningsprogram. 20 talangfulla medarbetare presenterade idéer kring hur kommunen kan effektivisera sitt arbete.

En timmes motion på arbetstid, enklare system för att göra felanmälningar, bättre användning av gemensamma kalendrar, en idébank som alla anställda kan bidra till och effektivare användning av konsulter var några av förslagen som programdeltagarna lade fram under examinationen.

Syftet med talang och ledarskapsprogrammet är dels ge deltagarna möjlighet till personlig utveckling inom framför allt ledarskap, dels att Sigtuna kommun ska ta tillvara på potentiella ledare inom organisationen.

- Jag tycker att det är kul med ledarskap och kul att få ut den fulla potentialen ur en grupp, säger Magdalena Alehagen, en av deltagarna som till vardags arbetar på miljö- och hälsoskyddskontoret.

Ansvarig för programmet är Camilla Uddman. Under examinationen överraskade några av programdeltagarna henne med en nykomponerad sång som tack för hennes arbete.

- Oj, en egen tribute-sång har jag aldrig fått förut, sa Camilla som ändå tog den välljudande presenten med fattning.